BLOG

Vakantiehuisje op Ameland? Kies voor goede zonwering

Vakantiehuisje op Ameland? Kies voor goede zonwering

 

Heb jij een prachtig vakantiehuisje op Ameland? Dan wil je hier het liefst zo optimaal mogelijk van kunnen genieten. Daarom is het niet alleen belangrijk om het binnen gezellig te maken, maar ook goed na te denken over hoe je dit buiten doet. Vaak zien we dat er niet wordt bespaard op een mooi tuinset, maar dan vervolgens wordt gekozen voor een parasol om enigszins schaduw te kunnen creëren. Ontzettend zonde als je het ons vraagt. Er zijn namelijk veel meer manieren om niet alleen te zorgen voor schaduw, maar het ook binnen een stuk aangenamer te maken. Je maakt het er niet alleen een stuk gezelliger door, maar bespaart er ook serieus mee op je stroomrekening. Hoe dit precies zit en waarom het zo verstandig is, vertellen we je nu.

Waarom goede zonwering belangrijk is

Ameland staat bekend om zijn lange zonnige dagen. De overvloed aan natuurlijk licht is geweldig, maar het kan ook leiden tot ongewenste warmte en schittering in je huisje. Het hebben van goede zonwering helpt niet alleen om de temperatuur in het huisje koel te houden, maar het beschermt ook je meubels en andere spullen tegen verkleuring door de zon. Daarbij komt natuurlijk ook dat het zorgt voor een stuk extra gezelligheid, helemaal wanneer de dagen weer wat langer worden en je heerlijk buiten kunt zitten. Zo geeft een zonnescherm bijvoorbeeld net even wat meer sfeer, dan wanneer er alleen een parasol staat.

Kies voor gemak

Wanneer je kiest voor zonwering, dan is het wel belangrijk om te kiezen voor kwaliteit. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om te kiezen voor elektrisch bedienbare zonwering van Zandschulp Zonwering, waarmee je met een druk op de knop zelf kunt bepalen hoeveel licht en ook privacy je in je vakantiehuisje wil hebben. Daarbij komt ook dat je een schema kunt instellen, zodat je zonwering op bepaalde tijden omhoog of omlaag gaat. Ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld lekker naar het strand gaat en bij thuiskomst niet in een ontzettend warm huisje wilt komen.

Kies voor maatwerk

Om optimaal te kunnen genieten van je vakantiehuisje op Ameland, is het verstandig om te kiezen voor maatwerk zonwering. Het voordeel hiervan is, dat alles tot op de millimeter nauwkeurig klopt. Zo hoef je niet bang te zijn dat er bijvoorbeeld nog een klein beetje licht langs kan schijnen of dat de overkapping of pergola net niet helemaal dezelfde breedte heeft als je tuin. Maatwerk mag dan misschien wel wat duurder zijn, maar maakt wel het verschil of je prima geniet of perfect. Omdat het een investering is voor de komende tientallen jaren, kun je hier dus maar beter niet op besparen, weten we uit ervaring.

Voor welke zonwering ga jij?

Zonwering is er in allerlei soorten en maten. Het is dus wel belangrijk om goed na te denken waarvoor jij uiteindelijk kiest. Dit hangt allereerst af van het doel, maar ook van je budget. Zo is een uitvalscherm natuurlijk een stuk voordeliger, dan wanneer jij je hele vakantiehuisje wilt voorzien van rolluiken. Denk dus goed na waarvoor jij graag zonwering zou willen laten plaatsen en bepaal op basis daarvan waar je voor gaat. Handig daarbij is wel om advies in te winnen van een bedrijf, zodat ze je precies kunnen vertellen wat wel of niet mogelijk is.

Vakantiehuizen met hoge kortingen?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!